9 apr. 2013

Divxconverter - conversie fisiere video in Ubuntu

Salutare! Astăzi o să vă prezint un convertor de fișiere video - Divxconverter - care nu este altceva decât o interfață grafică (GUI) pentru mencoder și „produce” fișiere AVI - DIVX.
Divxconverter seamănă puțin la interfață cu WinFF, alt program GUI, de data asta pentru ffmpeg, și este destul de intuitiv: alegeți un fișier, stabiliți setările pentru filtrul audio și video, alegeți dosarul unde vreți să fie salvat fișierul video rezultat și gata, porniți lucrul... Rezultatul va fi, normal, în funcție de calitatea fișierului-sursă, eu n-am avut la îndemână decât un fișier .flv cam sucit așa că și rezultatul a fost pe măsură... Dar vă puteți juca cu setările alea până găsiți ceva care să se potrivească dorințelor voastre.
Și are și o opțiune de a adăuga subtitrare, din câte mi-am dat seama, dar n-am utilizat-o că nu am avut „dotările tehnice” necesare - un film cu subtitrare...
 

P.S. - știu că sunt multe utilitare de genul ăsta în Ubuntu, dar ăsta mi s-a părut că merge destul de repede pentru ceea ce face.
P.S.2 - eu l-am rulat pe Xubuntu 12.04 cu toate actualizările făcute și a mers de minune. Dacă nu-l puteți porni după instalare, dați comanda asta în terminal:

sudo chmod -R +r /usr/share/divx-converter/


Copyright © 2013 Sfânta lene și cuviosul somn