Cât de bun e Windows 8.1? :P

Ei bine... nu știu. Pentru că nu am prea folosit așa ceva. De fapt, îl folosesc de vreo 3 ore, timp în care am instalat toate driverele și am făcut o parte din actualizări. Noutatea pentru mine e chiar utilizarea Windows-ului pentru orice altceva în afară de jucat World of Tanks, pe care îl mai jucam anul trecut, dar pe un Windows 7 pe care îl reinstalam după expirarea perioadei de încercare (știți voi, rearm and stuff) și ceva net + clipuri pe YouTube... până când m-am săturat. În rest, pentru orice altceva, foloseam și încă folosesc Ubuntu și alte distribuții GNU/Linux. Cred că în ultimii 5-6 ani am stat, adunat, cam 2-3 săptămâni pe Windows (pe calculatoarele mele proprii și personale, nu pe la serviciu sau aiurea...)


Și atunci de unde schimbarea? o să zică unii. Nu e nicio schimbare, dar am nevoie de Windows pentru niște chestii (care merg doar pe el) la care mai lucrez. VirtualBox și/sau WINE/PlayOnLinux nu mă ajută (unii știu despre ce e vorba... :) ), așa că am zis „Hai, man, dă-o dracu' de treabă, nu meriți tu un Windows 8.1 la valoarea ta???” și mi-am cumpărat Windows. La reducerile de Dragobete, ca să vadă nevastă-mea cât o iubesc și nu arunc cu banii familiei pe fereastră.
Azi a venit pachetul (shit, uăi,  am uitat de filmulețul obligatoriu cu unboxing, da' îl fac mâine după ce reîmpachetez cutia aia cu DVD-urile și aflu cum se filmează cu smartfonu'...). Pachet care era supradimensionat pentru o cutiuță de mărimea unei carcase duble pentru DVD-uri. În fine, chiar când credeam că am luat o țeapă și mai să renunț să caut printre faldurile foliei ăleia cu bule, dau de DVD-uri și mă pun pe instalat. N-a durat mult, a pus umărul și mașinăria mea cu i7 și vreo 4 gîgăuți de RAM (apropo, e un laptop Lenovo și știți că acu e isteria aia cu peștele spion instalat de ei pe laptopuri..., ei bine, eu n-am de ăla, sunt prea dus, nu se pun ăștia cu mine de dragul unui progrămel..).


Ca să facem o poveste lungă scurtă, vorba americanului :D, pot să zic doar că 8.1 se mișcă mult mai bine ca 7 până acum  - dat pe net, văzut ceva clipuri pe YouTube și cam atât. O să văd în zilele următoare ce și cât îi poate pielea... de fapt, nu prea, că în afară de mail/browser/ANTIVIRUS!!!!!/suită office, adică de ce am nevoie strict pentru treabă,  nu prea cred că instalez ceva. 


Cred că o să-l pornesc doar cu ocazia lu' patch Tuesday, ca să nu-l bușesc...


P.S. N-am renunțat la Linux deloc, da' deloc!


P.S.2. știe cineva cum se actualizează sistemul din consolă pe Windows?? sudo apt-get update nu merge. Nici sudo pacman -Syu, nici su -C 'yum update'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ion Pribeagu - un scriitor uitat

Crăciunul în mitologia română

Kdenlive „crapă” la importul unui clip