Deschidere legături sopcast în Firefox - Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

Pornind de la o discuție de pe forumul Ubuntu România, am zis să-o fac pe tanti Mozilla Firefox să deschidă legăturile sopcast direct, fără să mai fiu nevoit să copiez legăturile într-un player apoi să mă uit la ce vreau. 
Primul pas a fost să modific sopcast-player să meargă pe toate arhitecturile, așa cum a sugerat colegul V3N3RiX pe forum (Ubuntu a trecut la multi-arch, adică pachetele funcționează și pe 32bit și pe 64bit, nu mai există pachete separate pentru fiecare arhitectură). Sopcast player multi-arch poate fi descărcat de aici (shared.com nu mai există, voi actualiza linkul de download) și-l instalați cu metoda preferată. Pachetul este modificat de mine ca să accepte sp-auth cu orice arhitectură.  Ocazie cu care nu va da erori nici la instalarea TV-Maxe, dacă am înțeles eu bine din discuția de pe forum.
Apoi scrieți în Firefox about:config, dați click pe „Promit să fiu atent” sau cum vă scrie în engleză. Dați click dreapta într-o zonă liberă și alegeți Nou->Text (New->String dacă e-n engleză :) ). În căsuța apărută scrieți network.protocol-handler.app.sop, dați OK. În noua căsuță scrieți
/usr/bin/sopcast-player și dați OK. 
NOTA BENE! Pe internet se spune că ar trebui să schimbați valoarea  network.protocol-handler.expose-all din True în False. În Mozilla 28.0 nu e nevoie, în plus vă va întreba de fiecare dată cum să deschideți o legătură, chiar și legături https://, când vă citiți mailurile :D. Deci n-o schimbați, că merge și așa. 
Acum navigați la pagina cu legătura sopcast pe care vreți s-o deschideți, dați click pe legătură și va apărea fereastra care vă cere să alegeți cu ce aplicație să deschideți legătura: 

Dați click pe Alege, navigați la /usr/bin/sopcast-player și-l selectați, apoi bifați căsuța de jos, aia cu „Memorează alegerea mea...” și dați click pe OK. Acum ar trebui să pornească sopcast-player și să vedeți ce vreți voi să vedeți acolo...
Cam asta-i. Spor!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ion Pribeagu - un scriitor uitat

Crăciunul în mitologia română

Kdenlive „crapă” la importul unui clip