Muzica și Ubuntu/Linux

ACTUALIZARE: mulți întreabă cum se poate descărca muzică de pe internet în Ubuntu. Răspunsul? Aflați singuri. Chestia asta cam încalcă drepturile de autor așa că dacă vreți să descărcați ilegal muzică de pe internet, aflați singuri cum. Există Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGoGo și alte metode de a afla ce vreți voi.
Comentariile care cer acest lucru vor fi șterse direct. 
Bineînțeles, Ubuntu este un sistem de operare grozav pentru utilizatorul obișnuit, dar pentru profesionistul care are nevoie de un sistem perfect compatibil cu alte instrumente de-ale sale oare cum este? În primul rând, nu există sistem perfect compatibil cu ceva, tot timpul apar probleme, chiar și la cvasi-unanimul Windows. Dar pentru acesta sunt o groază de firme care fac softuri, componente hardware, scule, ustensile, aparate, etc., deci și compatibilitatea este mai mare. Linuxul oare ce-o fi făcând?
De ce am abordat acest subiect? Păi pentru că unul dintre argumentele celor anti-Linux (de ăia porniți rău, de genul "cu Windows până la moarte și dincolo de ea") este că pe Linux nu se pot face chestii de genul proiectare 3D - AutoCAD și compania, editare audio-video - Adobe Premiere și gașca lor, sau editoare foto ca lumea - Photoshop și anturajul lui. Vom discuta despre toate acestea separat. Acum vreau doar să atrag atenția asupra unui anumit domeniu - creația muzicală pe Linux. Știu că sunt tot felul de mixere (audio, nu de bucătărie!), de orgi (cu un singur "i"), de alte instrumente de astea care produc sunete...Care sunete nu pot fi procesate corect pe Linux, spun unii. De aia m-am gândit să le atrag atenția asupra unor siteuri cu și despre producția muzicală sub Linux. Dacă mai știți și altele, dați un semn, vă rog!
1. Linux-sound.org este o bază de date cu tot ceea ce înseamnă muzică sub Linux: playere, editoare, etc. Căutați pe-acolo și vedeți ce găsiți!
2. OpenOctave este un proiect dedicat creării unei platforme software complete pentru producerea și editarea de muzică. 
3. LinuxMusicians este un forum dedicat celor care muncesc pe Linux la compozițiilr lor. Găsiți de toate pentru toți, de la utilizatori dintre cei mai diverși.
Deci acum nu mai aveți nici o scuză să nu terminați piesa aia tare care va da pe spate o lume întreagă vara viitoare! Spor!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ion Pribeagu - un scriitor uitat

Crăciunul în mitologia română

Kdenlive „crapă” la importul unui clip