Ubuntu Apps Directory - programe Ubuntu pe internet

Vrei, nu vrei, la un moment dat trebuie să cauți un anumit program în Ubuntu. Și cum faci? Păi dacă te înțelegi bine cu Synaptic, apelezi la el, dacă îți place Ubuntu Software Center, intri acolo, dacă știi numele programului îl instalezi cu apt-get, dacă ai KDE, cauți în Muon. 
Ubuntu Apps Directory- programe online
Dar dacă vrei să convingi pe cineva să treacă la Ubuntu și nu ai calculatorul cu tine ca să vezi dacă un anumit program există și pentru Linux (așa cum te-a întrebat prietenul?) sau ce echivalent este pentru un anumit program de Windows? Ce te faci? Tocmai și-ai petrecut ultima jumătate de oră bătând din gură cum că Ubuntu e așa și pe dincolo, e tare, e macho...etc. Dar te blochezi la o întrebare de genul: "Eu cu ce fac DVD-uri pe Ubuntu?" sau "Cum fac mp3 din CD-urile mele audio?".
Nu dispera. Ia sticla și bea (cum spune o melodie). Nu, nu, lasă sticla și treci la PC-ul cu Windows (da, știu, ar nu durează mult), intră pe net la Ubuntu Apps Directory și varianta online din Ubuntu Software Center. Programele sunt grupate în funcție de categoria din care fac parte și de versiunea de Ubuntu - de la Lucid la Oneiric. De aici ești pe cont propriu, treaba ta ce faci mai departe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ion Pribeagu - un scriitor uitat

Crăciunul în mitologia română

Kdenlive „crapă” la importul unui clip