12 mar. 2012

Sabloane si extensii LibreOffice-OpenOffice

Dacă utilizați o distribuție de Linux, este foarte posibil sa fi auzit de OpenOffice și vărul său ma tânăr LibreOffice. Sau chiar le folosiți în mod curent. Dacă nu ați auzit despre ele, aveți detalii în linkurile respective.  Nu mi-am propus să fac o comparație între cele două suite, cine este interesat cred că găsește pe net. 
Ce vroiam să spun este că funcționalitatea celor două pachete office poate fi extinsă prin folosirea de șabloane și extensii care aduc în plus diverse chestii: dicționare pentru corectare ortografică, șabloane pentru diferite documente (CV-uri, cărți de vizită, formulare diverse, etc. ), facilități de scriere a formulelor matematice, conversii de fișiere ș.a.m.d.  Sunt unele extensii - ca Templates Pack - care au mai multe șabloane în același pachet. Citiți descrierea lor să vedeți ce face și la ce ajută fiecare. Și acum linkurile:
Din experiența mea cu ele, extensiile și șabloanele sunt interschimbabile, adică cele de la OpenOfffice pot fi folosite cu LibreOffice și invers. Spor!
Copyright © 2013 Sfânta lene și cuviosul somn