18 aug. 2012

Acolo unde Făgărașii își dau mâna cu Bucegii...

Adică pe culoarul Rucăr-Bran, o vale largă ce-i desparte pe cei doi uriași. Și cine a ajuns până la Castelul Bran și nu a luat-o la vale spre Câmpulung-Muscel sau Curtea de Argeș a pierdut ocazia să vadă cum stau cei doi uriași față în față, sfidând vremea și sfidându-se reciproc.


Ajunge doar să treci de Râșnovul cu aer săsesc și cu cetatea lui semeață urcată pe deal și să te îndrepți ușor, în ritm de șarpe, pe serpentine, spre Bran-ul cu urme de Dracula, apoi mai departe spre Câmpulung-ul ce-a uitat de ARO și s-a orientat spre altele...Dar trebuie musai să zobăvești puțin pe drum, pe la Moeciu, Fundata sau Dragoslavele, să te așezi la margine de drum și să asculți. Dacă ai noroc, poate vei auzi Bucegii povestind istoria cutezătorului Vlaicu ce și-a găsit sfârșitul la poalele lui. Sau poate se vor auzi semeții Făgărași gemând încă sub povara jugului de beton de la Vidraru, cu cicatricea Transfăgărășanului brăzdându-le pieptul. 

Oprește-te o clipă, călătorule, privește-i cu respect pe acești falnici străjeri de la porțile Transilvaniei și pleacă-ți capul cu respect. Apoi mergi mai departe în liniște, nu-i tulbura! 


Se adună norii pe Bucegi...


Bucegii sub furtună...Norii 0 - Bucegi -1


Făgărașii cei plini de soare...


Transfăgărășanul e dincolo de noi...


Se-adună nori și pe Făgăraș


Copyright © 2013 Sfânta lene și cuviosul somn